Πένες με Κόκκινη Σάλτσα

Υλικά για 1 άτομο:

 

1 κούπα ζυμαρικά πένες

αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

ζάχαρη στη μύτη του κουταλιού

2-3 σταγόνες ελαιόλαδο

3/4 κούπας κονκασέ ΖΑΝΑΕ

παρμεζάνα σε φλοίδες

Οδηγίες:

  1. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα βαθύ τηγάνι και προσθέτουμε το κονκασέ ΖΑΝΑΕ με τη ζάχαρη, μέχρι να δέσει.
  2. Σε μία μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει, ρίχνουμε τις πένες και συνεχίζουμε το βράσιμο μέχρι να είναι al dente (περίπου 9 λεπτά). Στραγγίζουμε έπειτα τις πένες, αφήνοντας λίγο από το νερό στην κατσαρόλα.
  3. Επιστρέφουμε τα μακαρόνια στην κατσαρόλα, περιχύνουμε με τη σάλτσα, ανακατεύοντας καλά σε χαμηλή φωτιά.
  4. Σερβίρουμε αμέσως, μαζί με όσο αλάτι και πιπέρι επιθυμούμε και τις φλοίδες παρμεζάνας.