Πατατοσαλάτα με Ψητές Πιπεριές Φλωρίνης

Υλικά για 4 άτομα:

 

700 γρ. πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε κομμάτια πάχους 4-5εκ.

2 ψητές πιπεριές Φλωρίνης ΖΑΝΑΕ

1 κρεμμύδι ξερό σε ροδέλες

2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

2 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος

4 κ.γ. ανθό κάπαρης

 

Για τη σως:

 

1 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κ.σ. μουστάρδα

4 κ.σ. μαγιονέζα

1 1/2 κ.σ. ξύδι

1/2 κ.γ. πιπέρι

Οδηγίες:

  1. Σε μία μεγάλη κατσαρόλα με ελαφρά αλατισμένο νερό, βράζουμε τις πατάτες σε δυνατή φωτιά. Όταν βράσουν αρκετά και έχουν μαλακώσει (περίπου 20' μετά), τις βγάζουμε, τις στεγνώνουμε και τις αφήνουμε να κρυώσουν.
  2. Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά για τη σως σε ένα μπωλ, ώσπου να γίνουν ένα ομοιόμορφο μείγμα.
  3. Σε ένα άλλο, μεγαλύτερο μπωλ, βάζουμε τις πατάτες μαζί με τα κρεμμύδια, την κάπαρη, τις πιπεριές Φλωρίνης ΖΑΝΑΕ και 1 κ.σ. μαϊντανό. Ρίχνουμε αλάτι κατά προτίμηση και περιχύνουμε έπειτα με τη σως, ανακατεύοντας προσεκτικά για να μη διαλυθούν οι πατάτες.
  4. Σερβίρουμε σε πιάτο για σαλάτα, διακοσμώντας από πάνω με μαϊντανό.