Ντολμαδάκια Γιαλατζή
Ντολμαδάκια με σος γιαουρτιού (για 2 άτομα)
Ρίχνετε σ' ένα μπολ: 1 βρασμένο ψιλοκομμένο σφιχτό αυγό και 1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα.Προσθέτετε 1 στραγγιστό γιαούρτι, αλάτι και πιπέρι. Τα ανακατεύετε όλα μαζί μέχρι να γίνουν ένα ομοιόμορφο μείγμα. Περιχύνετε με τη σος τα ντολμαδάκια.
Ντολμαδάκια με σος τυριού (για 2 άτομα)
Ρίχνετε σ' ένα μπολ: 50 γρ. ανθότυρο, 50 γρ. cottage cheese, 25 γρ. τυρί ροκφόρ, 1 κουταλιά της σούπας κονιάκ και 1 κουταλιά της σούπας ξύδι. Προσθέτετε αλάτι και πιπέρι. Τα χτυπάτε όλα μαζί στο μίξερ, αραιώνοντας με λίγο γάλα, μέχρι να γίνουν ένα ομοιογενές μείγμα. Περιχύνετε με τη σος τα ντολμαδάκια.
Ντολμαδάκια με τζατζίκι (για 2 άτομα)
Ρίχνετε σ' ένα μπολ: 200 γρ. γιαούρτι, 6 κουταλιές της σούπας τριμμένο αγγουράκι, 1 κουταλιά της σούπας άνηθο ψιλοκομμένο, 1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη, 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, 2 κουταλιές της σούπας ξύδι και αλάτι. Τα ανακατεύετε όλα μαζί και περιχύνετε με το τζατζίκι τα ντολμαδάκια.