Μπακαλιάρος Πλακί με Φασόλια Γίγαντες

Υλικά για 2 άτομα:

 

2 συσκευασίες γίγαντες ΖΑΝΑΕ

4 κομμάτια μπακαλιάρο πλακί

3 κρεμμύδια σε φέτες

4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο

1 φλιτζάνι ελαιόλαδο

αλάτι κόκκινο πιπέρι

1 λεμόνι

2 ντομάτες σε φέτες

1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο

Οδηγίες:

  1. Τοποθετούμε τις φέτες κρεμμύδι σε ένα ταψί, προσθέτοντας από πάνω λίγο αλάτι και κόκκινο πιπέρι, μαϊντανό και σκόρδο, προτού να στρώσουμε το ψάρι και να επαναλάβουμε με αλάτι, πιπέρι και μαϊντανό. Καλύπτουμε κάθε κομμάτι ψαριού με μία φέτα ντομάτας.
  2. Περιχύνουμε το ταψί με το λάδι και το χυμό του λεμονιού και ψήνουμε στη μεσαία σχάρα του φούρνου για περίπου 1 ώρα.
  3. Ζεσταίνουμε τα φασόλια γίγαντες ΖΑΝΑΕ και σερβίρουμε μαζί με το ψάρι.